defamiliegroot.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Het vervolg ....
Hier is dan het vervolg op de "broertjeslog" . Ik heb gelijk de naam maar aangepast omdat we het tenslotte over alle belevenissen hebben en daar komen Nikita, papa en mama natuurlijk ook vaak in voor, vandaar .
De weblog is eigenlijk een aanvulling op de site van Mika, waar eerst alleen Mika een weblog bij zijn site had en toen Jens geboren was kreeg hij er ook één, tot hij 1 jaar was. Toen heb ik de logjes van de broertjes samen gevoegd. Maar nu gaan we het dus hier proberen, op onze familielog .
 
Laatste reacties
Uitslag onderzoekjes Jens
Afgelopen maandag hadden we een gesprek met de stagiaire die de testjes heeft afgenomen bij Jens en de onderbouwcoördinator.
 
Ik kan m'n verhaal kort houden, want dat was het gesprek ook .
Wat uit de intelligentietest kwam was een bovengemiddeld IQ van zijn leeftijd, maar waarvan ze denken dat hij zeer waarschijnlijk hoger ligt. Jens deed de opdrachtjes namelijk prima, alleen was hij te precies met zn vakjes inkleuren wat hem uiteindelijk tijd heeft gekost waardoor de score lager uit kwam.
 
De sociaal/emotionele test was ook prima. Het gedrag wat hij vertoont, bijv. het niet lang geconcentreerd kunnen zijn, is puur kleutergedrag wat normaal is voor zijn leeftijd, hij is tenslotte pas 4.
Hij wil wel graag altijd alles zélf doen en niet samen met anderen, daar gaan ze in de klas nog wat meer mee oefenen.
 
Bij het vorige gesprek had ik ze al aangeraden eens te kijken op de brusjessite (www.brusjes.nl) (na ik de tip van een lezeres kreeg die hetzelfde heeft meegemaakt met haar zoontje, waarvoor nogmaals dank Wilma!! ) en inderdaad... Jens is een duidelijk brusje wat z'n plek aan 't zoeken is binnen het gezin maar dat werkt dus ook door in de klas.
Niet echt nieuws voor ons dus.
Wat wel prettig is is dat er nu aan gewerkt kan worden en rekening mee gehouden kan worden. De stagiaire zou nog wat tips meegeven aan de leerkrachten.
 
We hebben nog 1x een eindgesprek eind juni waar ook de juf bij zal zijn.
 
Uiteindelijk hebben deze onderzoekjes dus in ons voordeel gewerkt, het bewijs dat het gewoon een gezonde kleuter is die het heel goed zal doen met een beetje begeleiding en begrip!
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl