defamiliegroot.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Het vervolg ....
Hier is dan het vervolg op de "broertjeslog" . Ik heb gelijk de naam maar aangepast omdat we het tenslotte over alle belevenissen hebben en daar komen Nikita, papa en mama natuurlijk ook vaak in voor, vandaar .
De weblog is eigenlijk een aanvulling op de site van Mika, waar eerst alleen Mika een weblog bij zijn site had en toen Jens geboren was kreeg hij er ook één, tot hij 1 jaar was. Toen heb ik de logjes van de broertjes samen gevoegd. Maar nu gaan we het dus hier proberen, op onze familielog .
 
Laatste reacties
Jens' lenteontbijt en Mika prikjes
Woensdag 21 april jl. had Jens het jaarlijkse 'lenteontbijt' op school. Ze trekken dan loodjes en moeten dan voor een klasgenootje een ontbijtje maken in een mooie versierde lentedoos.
Op het lootje stond wat de ontbijtwensen waren en zo ging ik met Jens aan de slag.
 
Gras tekenen moet wel serieus gebeuren..
 
 
 
Gras knippen voor langs de onderkant ook..
 
 
 
 
Nog even wat laatste bloemetjes plakken..
 
 
 
 
.....en kláár is de lentedoos!!  Glimmend van trots showt hij hem even
 
 
 
 
's Ochtends nog even het ontbijtje erin en klaar om naar school te gaan!
 
 
 
 
De klas was gezellig in lentesfeer en het zag er uit als een knusse lunchroom . Jens z'n ontbijtje stond al klaar voor hem in een rieten mandje in de vorm van een koffiekopje . Het was nog even lastig dat ze moesten wachten tot iedereen er was, maar toen konden ze eindelijk beginnen aan hun ontbijtje . Het was overigens de juf die Jens had en het jongetje waarvoor Jens hem had gemaakt was er ook héél blij mee .
 
 
 
 
Diezelfde ochtend was wat minder gezellig voor Mika, hij kreeg 2 vaccinaties tegen BMR en DTP (Bof, Mazelen, Rode hond en Difterie, Tetanus en Polio).
Het was dit keer voor het eerst in een sporthal. We stonden in de rij en na zo'n 20 min., waarin de spanning aardig was opgebouwd, was hij aan de beurt.
Zegt de verpleegster dat ik met Mika in een aparte kamer mag omdat het wat rustiger is daar voor hem . Op zich een goede zaak natuurlijk maar we hadden dus niet in die lange rij hoeven staan.
Aangekomen bij dat kamertje was Mika inmiddels behoorlijk nerveus en dat de 2 dames die daar rondliepen ook niet bepaald rustig overkwamen met hun drukke heen en weer geloop kreeg ik hem ook niet echt rustig.
De vraag aan Mika of hij ze omstebeurt wilde of tegelijk maakte hem helemaal paniekerig. We gingen toch maar voor omstebeurt. De minst pijnlijke eerst...
Hij riep 'auw!' maar liet het verder goed toe. Die 2e prik was pijnlijker en dat bleek ook duidelijk (DTP), Mika gaf een schreeuw en begon daarna hard te huilen
Volgens de verpleegster niet zo gek, het is een nogal prikkelende stof die branderig aan voelt.
 
Na dit kleine 'drama' had ik hem beloofd dat hij mocht zeggen wat we gingen doen. Het was inmiddels bijna 11 uur en niet meer de moeite om hem nog helemaal naar school te brengen.
Mika wilde naar de Blokker... een dvd uitzoeken
Vooruit dan maar! Helaas hadden ze geen Ernst en Bobbie die hij wilde dus hebben we een broodje gehaald en zijn Jens uit school gaan halen.
 
Er stond nogal wat wind en Mika begon te klagen over de kou, ik had het ook koud dus vond het niet zo gek. Maar thuisgekomen van Jens halen bleef hij klagen over kou. Ik trok hem een extra vest aan en legde hem op de bank met een dekentje. Hij bleef het koud hebben en zag inmiddels behoorlijk witjes .
Hij was gewoon echt beroerd geworden van die prikken. Ik heb hem wat sinasprilletjes gegeven en tegen de avond leek hij op te knappen.
 
De volgende ochtend voelde hij zich goed dus gewoon naar school. Aangezien ik op donderdag nog steeds help altijd bij het zwemmen was ik er ook.
Mika was vrolijk en opgewekt en zwemmen ging ook prima.
Tot hij na het zwemmen terug in de klas kwam..... halverwege z'n drinken zei hij opeens dat hij hoofdpijn had. Ik liet hem nog wat druifjes eten want ik twijfelde nog even of hij gewoon mee naar huis wilde met me, hij roept namelijk wel vaker op donderdag mag ik met je mee.
Maar toen hij tegen me aan ging hangen belden ze toch maar even de verpleegster en die kwam even kijken bij Mika die inmiddels op een bedje lag. Ze gaf hem een zetpil paracetamol en zei dat ik hem beter mee kon nemen.
 
Waarschijnlijk had het zwemmen toch nog teveel energie gevergd en was hij nog niet helemaal ok na die prikken. Mika begon over misselijk dus ik moest haast gaan maken. M'n spullen bij elkaar gepakt en toen nog Mika zien mee te krijgen. Assistente Janneke liep mee, want Mika kon zichzelf niet meer staande houden.
In de auto bond ze voor de zekerheid een zak tussen zn gordel, waar ik achteraf onderweg héél blij mee was!
 
De hele dag was hij verder nog beroerd  maar gelukkig ging het vrijdag alweer wat beter.
 
Het waren de laatste in de serie standaardprikken die kinderen krijgen gelukkig(voor jongens dan, meisjes krijgen er nog 1 met een jaar of 14), maar Mika was nog nooit zó ziek geweest van al die prikken die hij al gehad heeft.
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl