defamiliegroot.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Het vervolg ....
Hier is dan het vervolg op de "broertjeslog" . Ik heb gelijk de naam maar aangepast omdat we het tenslotte over alle belevenissen hebben en daar komen Nikita, papa en mama natuurlijk ook vaak in voor, vandaar .
De weblog is eigenlijk een aanvulling op de site van Mika, waar eerst alleen Mika een weblog bij zijn site had en toen Jens geboren was kreeg hij er ook één, tot hij 1 jaar was. Toen heb ik de logjes van de broertjes samen gevoegd. Maar nu gaan we het dus hier proberen, op onze familielog .
 
Laatste reacties
Gesprekken Mika en Jens
Het gaat de laatste tijd wat minder met me, beetje veel aan mn hoofd, vandaar even wat minder logjes, maar ik ga mn best doen het in te halen want er gebeurt veel op het moment.
 
Allereerst hadden we van de week een gesprek bij de revalidatie arts ivm de jaarlijkse LAP bespreking (Leerling Activiteiten Plan) waarbij het hele medische team die met Mika werken aanwezig zal zijn.
 
Mika is achteruit gegaan de laatste tijd, hij kon hele stukken los lopen voorheen met zn fysio maar dat lukt niet meer, hij wil het ook niet meer proberen en het is voor de fysio ook heel moeilijk om hem te motiveren.
Dat is één belangrijk punt maar zo zijn er nog een paar dingen die hij niet goed meer kan.
 
Om Mika te motiveren en wat minder gefrustreerd te laten voelen waren we begonnen met het 'IK-boek', een mapje waarin we dan foto's doen van dingen die hij wél zelf kan. Maar doordat er dingen in dat boekje staan die hij nu niet meer kan, raakt hij nu gefrustreerd van dat boekje en gooit hij het weg .
 
Met z'n ergotherapeute hebben we nu afgesproken om Mika meer taakjes te laten doen in huis (helpen dingen naar de keuken brengen, zn eigen beker bijv.).
 
Ook heb ik aangegeven dat ik het nut van het medicijn wat Mika slikt voor de bewegingen van zn handje niet meer zie. Ik zie geen verschil met de periode dat hij ze niet kreeg. Dus binnenkort weer naar de neuroloog om dat te bespreken en wat evt. andere opties zijn.
 
Over Jens hebben we gister het vervolg gesprek gehad, met de stagiaire, de juf en de onderbouwcoordinator.
Conclusie was uit de observatie dat Jens nogal impulsief kan zijn (opeens opstaan en iets pakken) maar wel goed luistert als de juf hem terugroept.
Dat hij ook erg veel knuffelt met kinderen. En dat hij ook snel boos kan zijn als hem (in zijn ogen) onrecht wordt aangedaan.
Dat waren de belangrijkste punten, dan vraag je je toch weer af.... maar ok.
Verder heb ik ook nog even het verschijnsel 'brusjesgedrag' (www.brusjes.nl) aangekaart, waar ik op geattendeerd werd door een meelezende moeder  (thx Wilma!) Ook daar zouden zij zich nu wat in gaan verdiepen.
 
We hebben nu toestemming gegeven voor vervolg van het traject wat in houdt oa een sociale emotionele vaardigheden testje, omdat ik er gewoon op vertrouw dat Jens juist daarmee aantoont dat hij juist zeer sociaal is.
 
Voor dat ze dat gaat doen komt de stagiaire nog even langs voor een persoonlijk gesprek over de thuissituatie wat mij persoonlijk ook heel belangrijk lijkt.
 
Maar verder ook nog wel even een grote opsteker voor Jens...
Hij heeft voor het eerst zonder luier geslapen omdat hij al meer dan een week droog wakker werd!!!
En het gaat prima!!
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl