defamiliegroot.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Het vervolg ....
Hier is dan het vervolg op de "broertjeslog" . Ik heb gelijk de naam maar aangepast omdat we het tenslotte over alle belevenissen hebben en daar komen Nikita, papa en mama natuurlijk ook vaak in voor, vandaar .
De weblog is eigenlijk een aanvulling op de site van Mika, waar eerst alleen Mika een weblog bij zijn site had en toen Jens geboren was kreeg hij er ook één, tot hij 1 jaar was. Toen heb ik de logjes van de broertjes samen gevoegd. Maar nu gaan we het dus hier proberen, op onze familielog .
 
Laatste reacties
1e logje van 2010
Het is vandaag 10-01-2010, mooie datum voor een 1e logje
 
De jaarwisseling hebben we gewoon thuis doorgebracht en het leuke dit jaar was dat we nu weer leuk uitzicht op vuurwerk hadden. Toen we hier kwamen hadden we dat al omdat we over een weiland heen keken en al het vuurwerk in de wijde omtrek konden zien. Vorig jaar stond de helft van de betonnen muren van de nieuwbouw er al waardoor we niet veel zagen... Maar sinds een paar maandjes zijn alle huizen opgeleverd dus alles is bewoond nu en er werd ook gehoorlijk veel vuurwerk afgestoken!  Vooral vanaf de zolder was er mooi uitzicht..
 
 
 
Verder begon dit jaar met behoorlijk wat tegenvallers meteen in de 1e week...
 
Tijdens de vakantie werden we opgebeld dat de vervoersdienst van Mika had besloten een andere chauffeur op de route te zetten, wat op zich al vreemd was want die andere zou t/m dit schooljaar nog blijven . Maarja meer dan een klacht indienen kun je niet doen.
Die eerste ochtend half 8... geen chauffeur ... uiteindelijk 8:15 uur is Mika opgehaald en ook dat ging niet helemaal soepel, maar dan denk je nog van oke, het was de 1e dag...
Maar 's middags om 4 uur geen Mika... half 5 niet... kwart voor 5 niet... dus ga je alles afbellen, school (hij was in ieder geval wél opgehaald daar), de centrale planning (die dus gewoon niet opnemen) en uiteindelijk de directe planning maar gebeld die vervolgens geen chauffeur te pakken krijgen .
Ondertussen belde een andere moeder me dat haar kind thuis was gebracht en dat Mika er nog in zat... pffff dat is 1 geruststelling...
Uiteindelijk kwart over 5 werd Mika thuis gebracht!! 2 uur onderweg geweest!!
Dan nog steeds denk je ... 1e dag ... zn navigatie bleek ook niet in orde, maar waarom is zo iemand niet voorbereidt op z'n nieuwe route??!!
Opeens begin ik te voelen wat al die andere ouders constant mee maken, wij hadden met opa Dick en vervolgens met Jans nog nóóit 1 klacht gehad, al 4 jaar werd Mika stipt op tijd gehaald en gebracht.
 
Maargoed zo ging het de hele week door, maar nu waren ook de weersomstandigheden natuurlijk nogal bar, dus ik kijk het nog even aan....
 
Vooral woensdag was het weer hier in de regio een drama, binnen no time lag er 15 cm sneeuw!!
 
 
 
Aan de voorkant was het opritje van Mika niet eens meer te zien!
 
 
 
En dan denk je zorgen te hebben om 1 kind en ben je blij dat verder alles soepel verloopt met Jens, dat hij zo goed leert, vriendjes heeft, op partijtjes gevraagd wordt en dat de school zo lekker dichtbij is.
Tot de juf me vrijdag vroeg of ze me even kon spreken... Natuurlijk zei ik, me van geen kwaad bewust..
Tot ze dus begon over dat Jens nog steeds moeite heeft met uitgestelde aandacht en dan snel huilt. Niet zo gek met 30 kinderen in een klas natuurlijk dat hij soms even moet wachten met zn vraag.
Maar halverwege het gesprek kreeg ik al een naar gevoel, ze (zij en de andere deeltijdjuf) vonden het echt een probleem worden. En dat misschien een kleinere klas beter zou zijn voor hem. Nu was mn argwaan gewekt, 'kleinere klas?!' vraag ik. Op speciale scholen zijn er kleinere klassen zegt ze... Ik begon me nu echt naar te voelen... "wij weten alles van speciale scholen en ik weet dat Jens daar niet thuis hoort zeg ik", inmiddels behoorlijk geraakt  
Mijn emotie ontging de juf niet en zei nog dat Jens wel een erg lief kind is en het allemaal goed bedoelt en dat de kinderen hem accepteren zoals hij is omdat ze toch wel gek met hem zijn. Waardoor ik gelijk dacht 'voor wie is het dan een probleem?!'..
 
Nu is er een stagiaire op school die aan de VU studeert, pedagogie, en of zij dan Jens mag observeren voor haar project. Zij zou er namelijk meer verstand van hebben want de juffen denken dat het niet 'zomaar een druk kind' is. En daar was m'n 2e schok eigenlijk.
"Wat krijgen we nou weer!" schoot er als eerste door me heen
Dus ik vraag wat ze nou precies bedoelt, na wat aandringen zegt ze dat ze dus denken aan een bepaald autisme!! Omdat hij heel erg slim is en zijn iq boven gemiddeld is en dat in combinatie met het druk zijn..
Pfffff waarom moet tegenwoordig ieder kind wat niet 'standaard' is meteen een stempel krijgen?! Zo kun je van ieder kind een zorgenkind maken
 
Maar we gaan niet onze kop in het zand steken, ook al ben ik het totaal niet met ze eens, die stagiaire mag best een observatie doen en dan zien we verder. Maar niets zonder ons medeweten en uiteraard voor we akkoord ging willen we eerst een gesprek met haar.
Vooralsnog zie ik zelf gewoon een heel vrolijk, lief, enthousiast kind, wat je iets vaker af moet remmen dan de 'gemiddelde' kinderen, maar dit gaat me echt te ver allemaal!
 
Wordt vervolgd.....
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl