defamiliegroot.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Het vervolg ....
Hier is dan het vervolg op de "broertjeslog" . Ik heb gelijk de naam maar aangepast omdat we het tenslotte over alle belevenissen hebben en daar komen Nikita, papa en mama natuurlijk ook vaak in voor, vandaar .
De weblog is eigenlijk een aanvulling op de site van Mika, waar eerst alleen Mika een weblog bij zijn site had en toen Jens geboren was kreeg hij er ook één, tot hij 1 jaar was. Toen heb ik de logjes van de broertjes samen gevoegd. Maar nu gaan we het dus hier proberen, op onze familielog .
 
Laatste reacties
Mika in het gips
Mika was vanaf vanmorgen al enthousiast om naar het ziekenhuis te gaan. Hij was vannacht toch weer wakker geweest maar hij was goed fit. Eerst was hij nog even boos toen hij te horen kreeg van papa dat "opa Dick" (de chauffeur) niet zou komen omdat hij vandaag nog niet naar school ging. Maar toen hij hoorde dat hij vandaag gips kreeg was alles weer goed . Het scheelt natuurlijk ook wel om wat voor reden hij gips kreeg, ik bedoel; het was niet vanwege een botbreuk maar juist om beter te leren lopen!
We waren wat vroeg omdat we tijd ingecalculeerd hadden voor het zoeken naar een parkeerplaats, maar gelukkig hadden we die vrij snel! Al cirkelden er overal auto's rond op zoek naar een plekje als bijen rond een pot stroop
Het was even zoeken want ondanks we al veel afdelingen kennen in de VU, deze kenden we (gelukkig!) nog niet. Het was behoorlijk druk en het wachten (ruim 3 kwartier totaal) viel niet mee met 2 kinderen waarvan 1 zich nog niet helemaal lekker voelde maar ik had natuurlijk wel noodrantsoenen bij me . Mika vermaakte zich met rondjes draaien in zijn rolstoel, hij heeft ontdekt dat hij dat best snel kan
Mika's rev.arts van school was er en ook de revalidatie-"goeroe", zoals ik hem wel eens heb horen noemen in de wandelgangen , dr. Becher, waren erbij en bekeken en voelden nog even Mika's beentjes. Het klikte gelijk ook tussen Mika en dr. Becher , zodra hij even uit zicht liep vroeg Mika gelijk weer naar hem! Mika mocht een kleurtje uitzoeken en was helemaal onder de indruk van wat er allemaal gebeurde. Mika wilde graag groen, liefst groen (khaki) zoals zijn broek maar die hadden ze niet, dus dat werd lichtgroen, dat vond hij ook mooi! Hij liet het allemaal heel erg goed toe en ontspande goed mee wanneer het moest. Bij het afwerken schrok hij wat van die grote schaar vlak bij zijn teentjes, maar dat zou ik zelf ook gehad hebben, die schaar was enorm!! Tijdens het passend maken van de bijpassende schoentjes, het gips scheen toch een fractie teveel gekanteld wat werd bijgewerkt met een soort schuim in dat schoentje, werd er net bij een jongetje van ik schat dezelfde leeftijd, het gips met zo'n klein cirkelzaagje verwijderd. Ik had het er juist met de "gipser" over gehad en die adviseerde me een walkman of (meer van deze tijd ) een mp3speler mee te nemen zodat hij het geluid niet zo zou horen.
Maar Mika zat dat hele spektakel wat angstig te bekijken maar hij bleef rustig!! Ik denk vooral omdat hij dat jongetje goed observeerde en zag dat die ook heel rustig en geïnteresseerd naar dat afhalen zat te kijken. Hopelijk vindt hij het volgende week dan ook niet zo eng als het er af gaat!
 
Daarna moesten we nog even naar de revalidatie afdeling omdat de rev.arts daar nog even wilde kijken hoe Mika er op stond en of hij kon lopen. Na een kleine aanpassing bij de hak in het schoentje zei de arts dat het er bemoedigend uit zag, dus we zijn allemaal erg benieuwd!! Hij noemde Mika nog even een kanjer en pakte hem nog even stevig vast, wat een fijne rev.arts is die man zeg! Dit is nou zo'n arts waarvan je zegt dat die helemaal op zijn plek zit en met name met kinderen!!!
Waarom zijn we niet eerder bij deze arts terecht gekomen...
Toen de dokter begon over diazepam schrok ik even, maar hij zei dat hij een receptje mee zou geven omdat kinderen zoals Mika met de dyskinetische vorm soms 's nachts last krijgen van onwillekeurige spierbewegingen en toch wat gaan spannen. En om te ontspannen wordt dan diazepam voorgeschreven. Dus puur voor de spierontspanning. Hij adviseerde wel om er eerst 1 overdag te proberen omdat sommige kinderen als bijwerking hebben dat ze actief worden?!
En dat moet je natuurlijk net niet hebben 's nachts!
 
Tegen vieren kwamen we buiten (!) en gingen we gelijk door naar de apotheek. Jens die de hele middag ondanks dat hij niet lekker in zijn vel zat toch zo lief is geweest begon het nu toch echt zat te worden
 
Thuis gekomen moest ik nog opschieten ook, want er zou om 5 uur iemand langs komen voor de babykleertjes die ik op marktplaats had gezet. Voor een schijntje eigenlijk als je nagaat wat voor onschatbare emotionele waarde die kleertjes hebben...
Maar ik moest zo haasten dat ik geen tijd had om daar over na te denken en gaf zonder een krimp te geven de kleertjes aan de koper mee. Toen ze weg waren besefte ik dat ik daarmee gelijk weer iets defintief had afgesloten. De "kleine" baby periode van Jens, maar ook al die kleertjes van Mika waarvan ik bij die hele kleine kleertjes zoveel herinneringen had/heb..
Maar we leven Nu en Nu is onze kanjer zo'n stoer ventje en heeft hij zich vandaag weer superdapper getoond!!!
 
In bad was wat lastig met die 2 gipsen pootjes, dus hebben we Jens zijn babybadje (nog niet verkocht ) in de badkuip gezet, zodat Mika daar in kon zitten/half liggen, met zijn beentjes omhoog zodat er geen water in het gips kon lopen. Hij lag er bij als een prins!!
 
Hij ligt nu al vanaf 7 uur heerlijk te slapen en hopelijk is het pilletje wat we hem om 5 uur al gaven nu lekker aan het werken, kan hij heerlijk rusten vannacht!
En wie weet wij ook .... (als Jens dan maar niet weer gaat spoken)
 

Reacties

Surfing Ann op 08-02-2007 21:43
Ik heb hier wat voor jullie geplaatst.
op 15-03-2008 14:15
veel beeterschap groetjes nikita
karleig op 10-02-2009 16:48
hoi echt zieleg voor dat joch
vlek van mij
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl